Hozzászólások az erkölcstelen szennybookhoz

Hozzászólások az erkölcstelen szennybookhoz

Hozzászólások szennybookhoz VII

2018. március 25. - FGYSZ

Gonzo Politico • 7 napja

 

Bámulatos a mai magát fejlettnek gondoló emberiség :-D

 

Manapság félünk szerződést aláirni, mert félünk hogy bukunk, pedig elolvastuk, de milesz ha változnak egyoldalúan a kondiciók...félünk az idegenektől, mert el akarják venni mindenünket.....nem beszélünk embertársunkkal az utcán, nem köszönünk és nem is csinálunk úgy mintha érzékelnénk a jelenlétét, mert izléstelennek tarjuk a többieket és undorodunk tőlük...messziről elkerüljük az ittapirosholapiros felállitott kartondobozait és nem beszélünk arról kire szavaznánk.....titkolunk mindent, miközben a valóságban járkálunk......utáljuk ha becsüngetnek és gyanakszunk mint állat...

 

...és aztán beregisztrálunk a fészre, egyetlen kattintással, felveszünk egy áltarcot, kiposztoljuk az ebédünket, a lakcimünket, hogy épp egy koncerten vagyunk...minden "örömünket"...kirakjuk, amink van, mint Ginó a nyakláncot....elsők között rendelünk a körüzenetben vagy falra kiposztolt reklám alapján méregdrágán marhaságokat....minden tesztet, játékot - amiről tudjuk hogy blődli és ugyis istencsászárok vagyunk a végén - , megosztunk és lájkolunk minden brutálisan szélsőséges politikai nézetet, mindegy csak gyülölet legyen benne, valami amitől mi vagyunk a jobbak....

 

aztán meg pislogunk, hogy valakik ezen információk alapján összeraknak egy képet rólunk, ami alapján a szellemünk felett uralkodhatnak, becsaphatnak, megvezethetnek, eltántorithatnak és befolyásolhatnak...

 

Ha rájüvönk egyből megy az ajvékolás...de még akkorsem olvassuk el a felhasználási feltételeket, amit egyébként egyetlen kattintással elfogadtunk....csak olyan fejet vágunk, mintha megvettünk volna a kánaán masszázsszéket, beleülünk de összeszakad alattunk és közben arra gondolunk hogy mi került ebbe 300 ezerbe

 

Ez a cyberidiotizmus kora.

 

A kémbridzs analitika nem hibázott semmit, minden legális....persze igen, nekünk ez nem tetszik, meg jujdegáz.....de ez is csak egy a többi millió falon megosztott bullshit közül, legalábbis annak kéne lennie, hiszen ez is az apátia korhadt szekrényéből ránkesett egyik csontváz és épp olyan mint a többi.

 

A fészbukban ez az üzlet.Az eberekről lehet megtudni információkat, amiket azok önszántukból sosem adnának meg magukról vagy nem tudnának megadni....ezek olyan hitelesnek mondható információk amelyek sokkal közelebb állnak a tényekhez, mintha megkérdeznénk melyik a kedvenc szined...hiszen erre csak az alapján tudsz válaszolni, amit gondolsz magadról....de a fészen kiderül hogy valójában melyik a kedvenc szined és még az is hogy miért.

 

11

Válasz

Megosztás ›

 

blalo Gonzo Politico • 7 napja

 

Keresse fel kezelőorvosát...

 

1

Válasz

Megosztás ›

 

   Profilkép

   Lajos Mizsei blalo • 7 napja

 

   Pedig neki van igaza, te nem látod?

   Akkor viszont melléd kellene valaki...

   1

   Válasz

   Megosztás ›

 

   Profilkép

   Gonzo Politico Lajos Mizsei • 7 napja

 

   Na ugye montam !

 

   csak odaáig fontos "hogy meny orvoshoz öreg, hüje vagy" - "nemlátod hogy nem hüje és te vagy az"

 

   bármelyikőtök megadhatta volna a sajátja elérhetőségét....de ti sem törődtök a lényeggel :-DDDD

 

   a cimkézés, utálkozás, dedós, ovis viselkedés az megy...de a törődés, esélynyújtás, valami apróság a keresztény , urmbocsá civilizált magatartásból...awh...

 

   én is csak arra vagyok jó nektek mint a csövi a fal tövében: van kire mutogatni és közben késhegyre menő vitát csinálni abból ki fél jobban attól hogy hajléktalan lesz és ezért inkább legszivesebben bezáratná vagy dobostortával etetné amig ki nem durran szegéyn....miközben a pacák meg meghal a fal tövében éhen, szomjan, vagy épp az elvonási tünetektől.

 

   Kösz szépen faszikáim !

   Válasz

   Megosztás ›

 

 

Profilkép

eulerkalkulus Gonzo Politico • egy napja

 

Szerintem is műfelháborodás az egész. Azon kiakadnak, hogy Trumpra szavaztatták az agymosottakat. De azon egyik se akad ki, hogy a 10-13 éves lányaik pedofilok játékszerei a facebookon. Hogy a 11 éves lányuk szerelmes lett az agymosás miatt a 64 éves nagypapába és rendszeres nem életet élnek a furgonjában. Azon nem akadnak ki!

 

Az egész facebookot már rég be kellett volna zárni hatóságilag, már rég le kellett volna csukni a létrehozóit és az üzemeltetőit!

 

Hogy miért nem tették? Mert az agymosás minden mocskos szervezetnek és rétegnek hozott a konyhájára azért. És ezek a szociopata, néha pszichopata szervezetek uralják ma a világot.

 

Ezen kellett volna kiakadni de már réges rég!

 

Válasz

Megosztás ›

 

Borat, taktikai savazó • 7 napja

 

Az emberek az online világ kiterjedésével egyre nárcisztikusabbak, közben egyre bizonytalanabbak is, hiszen a valódi tudás háttérbe szorult, a helyét az információ birtoklása vette át. Aki pedig bizonytalan, azt könnyű befolyásolni.

 

7

Válasz

Megosztás ›

 

   Profilkép

   59265358 Borat, taktikai savazó • 7 napja

 

   A napokban néztem meg a Kőszívű Ember Fiai c. filmet a vimeo-n. Nem is emlékeztem arra a jelenetre amikor Richárd a sátrába hordott újságokon van kiakadva és többször kijelenti, hogy az ott mind csak hazugság, firkálmány.

   Szerintem tévesen gondoljuk, hogy változott az újságírás, vagy a politika. Pusztán az eszközök változtak. De akkor is és most is a józan ész volt az egyetlen eszköz amellyel az ember nagyjából meg tudta ítélni egy adott hírről, hogy az vajon hány százalékban lehet igaz.

   Az újságírásnak megvannak a maga szabályai. Ha egy újság ellen túl sok helyreigazítási pert indítanak, ha túl sokszor derül ki, hogy hazudnak, annak az újságnak erős fenntartással kell kezelni minden hírét. Ezt jelenti a hitelesség.

   5

   Válasz

   Megosztás ›

 

   Profilkép

   remoh 59265358 • 7 napja

 

   csak mig anno karinthy irta a cikkeket manapsag boldog boldogtalan.

   Válasz

   Megosztás ›

 

Profilkép

Nstmo Komment Borat, taktikai savazó • 7 napja

 

Vajon mi táplálja a nárcizmusukat?

Miért nem vált ki belőlük értelmes reakciót az elbizonytalanodás?

 

1

Válasz

Megosztás ›

 

   Profilkép

   59265358 Nstmo Komment • 7 napja

 

   Túl sok minden. Az egész világ ÉN központúságot hirdet. A filmek, a reklámok, a munkahelyek. Magyarországon ez különösen erősen megmutatkozik, apáról fiúra száll a "hit", hogy az a fontos mit gondol rólad a többi ember. Ha valami olyan történik amit a közvélemény elítél azt titkolni kell. Az élet olyan elképzelt elemek köré szerveződik, amit a "többi ember" fontosnak tart, azok eléréséért kell küzdeni. Menő ruhák, a legmodernebb mobiltelefon, csinos, fiatal feleség, jól tanuló gyerekek, saját ház, menő autó, minden évben legalább kétszer nyaralás valami menő külföldi nyaralóhelyen, telente síelés, magas beosztás valami menő munkahelyen, sok pénz, satöbbi.

   Ha ez nincs meg, akkor meg "senki" vagy. Ebből jön a nárcizmus.

   4

   Válasz

   Megosztás ›

 

   Profilkép

   Van Der Gullen Félix 59265358 • 7 napja

 

   Azt hittem csak én gondolom így 55 fölött... Hozzáteszem hogy a csodálatos kép sokszor boldogtalanságot vagy egyenesen családi poklot takar...

   1

   Válasz

   Megosztás ›

 

   Profilkép

   59265358 Van Der Gullen Félix • 7 napja

 

   Így van. Mert megmérgezi az egészet a hajhászás, és mert nem azt keresik az emberek ami őket igazán boldoggá teszi, hanem azt amit mások úgy láttatnak velük, hogy az a boldogság.

   1

   Válasz

   Megosztás ›

 

Profilkép

Borat, taktikai savazó Nstmo Komment • 7 napja

 

Nyilvánvalóan ez baromi komplex dolog. Az online azért tesz nárcisztikussá, mert arra késztet, hogy ossz meg magadról mindent. Igazat is, kamut is. Emellett elszigetel, mert ugyan nem tűnsz magányosnak, de ha nem látod a beszélgető partneredet, nem leszel képes olvasni a gesztusait, nonverbális jeleit, és az élő beszélgetés egyre jobban elriaszt.

 

Válasz

Megosztás ›

 

   Profilkép

   Nstmo Komment Borat, taktikai savazó • 7 napja

 

   Ez önmagában még nem vezet nárcizmushos, de mondjuk a már nárcisztikus személyiségek számára kedvező közeget teremt.

   1

   Válasz

 Megosztás ›

 

   −

 

Profilkép

remoh Borat, taktikai savazó • 7 napja

 

vagy szimplan azok akikkel a neten beszelget megtalalja magat mig a melohelyen, sulihelyen, kocsmaban nem biztos hogy mindig megtalal egy ilyen reteget. nagykepu a tarsadalom egy resze de sokkal tobb a depresszios is az is biztos.

 

Válasz

Megosztás ›

 

Gergely Feldhoffer • 7 napja

 

Az emberiség intelligencia-szórása akkora, hogy az alsó 10% képtelen lenne önállóan fenntartani a társadalmat. Minden tizedik emberért a többi 90% tartozik felelősséggel. Ez visszafelé is igaz: a legügyesebb 10% képes arra, hogy (meg)vezesse a 90%-ot ha akarja, és ez a hatalom hasonlóképpen felelősséggel jár.

 

Ezek az emberek milyen büszkék arra, hogy tárgyiasítottak egy társadalom alsó N%-át, kiépítették a mechanikus vezérlés módszertanát, és gépesítették a hazudozást. Végülis az idegméreg is szakmai dicsőség.

 

2

Válasz

Megosztás ›

 

   −

 

Profilkép

Dolor - Voluptas • 7 napja

 

A fészbúk aggódik a személyes adatokkal történő visszaélés miatt. :D:D:D

 

2

Válasz

Megosztás ›

blalo • 7 napja

 

A világ folyamatosan fejlődik, mindig lesznek új kihívások, amit az erkölcstelen emberek, bűnözők ki szeretnének használni. Addig nincs baj, amíg az orrukra koppintanak e miatt.

 

1

Válasz

Megosztás ›

eulerkalkulus • 18 órája

 

A legújabb szennybook botrány. Egy app programozója az appja által gyűjtött adatokat átadta egy elemző cégnek, akik aztán azt felhasználták Trump választási kampányában, hogy befolyásolják a szavazókat.

 

Eddig a botrány. De nem ez a botrány. A botrány az, hogy EZ a botrány. Nem az 50 millió adat a botrány, hanem az hogy ez most Trumpnak vált a javára. És Clintonné? Ő talán nem élt ugyanezzel a módszerrel? Nem a nyavalyát!

A kérdés az, hogy még kik kapták meg ezeket az adatokat? Mihez kezdtek vele? Miért nem erről szól a világsajtó és a botrány?

Egyáltalán hány ilyen app van még? Az azok által gyűjtött adatok hol vannak? Azokat kik kezelik?

 

Nincs válasz.

 

EZ az igazi botrány.

 

Végre észre kellene venni, hogy mit művel a szennybook. De a kormányok láthatólag nem akarnak ellene tenni. Hiszen nekik is kell egy hely, ahol összeszedhetik a renitensek, lázadók, a "megbízhatatlan politikai nézetűek" adatait. Ugye???

 

Válasz

Megosztás ›

 

   −

 

Profilkép

eulerkalkulus • egy napja

 

Már nagyon régóta folyik ez az agymosás, hiszen maga a facebook is egy ilyen analizáló, agymosó alkalmazás.

Akik ott vannak agymosott hulladékok már mind. Most legalább egyszer jó célt szolgált az agymosás.

 

A bankármaffiát a saját eszközével győzte le Trump, én csak gratulálni tudok neki!Austurist • 7 napja

 

Ugyanilyen célzottságú és alaposságú statisztikai elemzés hozta ki 2016 novemberében a 85%-os esélyű Hillary győzelmet.

 

Kissé túlzásnak találom a "mindent-tudunk-rólad" típusú cégek iránti intellektuális hódolatot.

 

Válasz

Megosztás ›

s_timmel_O1G • 7 napja

 

gondoljunk abba bele, hogy nálunk a jelenlegi főni vezérelte kormány és intézményrendszer mennyi adatunkat tudja és mennyire nem tudjuk kivel, mit oszt meg... ki tudja tényleg csak az utdijbeszedéséről szólnak-e az autópályákon és autóutakon elhelyezett kamerák... ki tudja mi mindenre lehet pici barkácsolással a térfigyelő kamerákat használni....

 

mi mindent kaphatnak meg a sakkban tartott távközlési cégektől vagy majdan egy mészáros tulajdonolta telenortól...

 

és aztán gondoljunk bele, hogy tavaly valamikor tavasszal a pletykák szerint itt járt a republikánusok választási csapatának számos embere és találkozott minden bizonnyal kubatoval is...

 

az államilag a választások, nem kézben lévő üzleti partnerek befolyásolására, szándékainak terveinek kitalálására simán lehet egy államilag fenntartott adatbányász rendszert építeni, a századvég példéul akár lehetne ennek a fedőszerve is, azeri, orosz informatikai cégek bevonásával például... a terrorizmusra, migráncsok elleni harcra például akár ennek az elfedésére is lehet szükség... és az erre elköltött száz milliárdok nyomára sem nagyon lehetne jutni az migráncs-zajba bujtatva...

 

úgy hangzik ez mint egy konspirációs elmélet, pedig sokkal több lehet a valóság alapja, mint a minapi orbán beszédeknek...

 

Válasz

Megosztás ›

 

59265358 • 7 napja

 

Az emberek többségének fingja nincs róla mennyi helyen hagyja ott a "digitális ujjlenyomatát" és hogy ezek milyen könnyedén felhasználhatók "ellene".

 

Válasz

Megosztás ›

 

        −

   Profilkép

   eulerkalkulus 59265358 • 21 órája

 

   Akinek van okostelója, facebook fiókja, tindere, snapchatje, annak nincs magánélete. Viszont kitűnően zsarolható és mosható az agya. Talán egyszer majd rájönnek az emberek. Bár lehet hogy addigra késő lesz.

   Válasz

   Megosztás ›

 

Lajos Mizsei • 7 napja

 

Ez vihar a biliben, valaki ügyes volt és felhasznált olyan adatokat amikhez a felhasználók a beleegyezésüket adták. Ha megsértett egy FB szabályt, az nem illegális, ugyanis a FB (még) nem hatóság, nem hozhat törvényeket.

Én ha kiírom az irodában, hogy piros cipőben nem lehet bejönni és, valaki mégis bejön, az nem illegális. Max kitehetem a szűrét, de fel nem jelenthetem.

 

Válasz

Megosztás ›

 

       −

   Profilkép

   s_timmel_O1G Lajos Mizsei • 7 napja

 

   ha elolvasod a The Guardian cikkét a témában, amit meg is említ a 444, akkor azt fogod találni, hogy egy egyetemi kutatásra kapott Kogan adatokat a Facebooktól, mint egyetemi dolgozó és ezt adta tovább Wyle-nak... Amire nem volt sem engedélye, sem felhatalmazása... ezért mondja most a Facebook, hogy minden jogi lehetőséget megragad az anyagok törlésére... legalább utólag... persze számukra ez már sokkal korábban is nyilvánvaló volt, kérdés, hogy miért csak most mennek utána...

   Válasz

   Megosztás ›

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaszolasok-a-szennybookhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr3613778194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása